In Geen categorie, Home

Zaterdag 24 september om 20.00 u. wordt er in Huldenberg volop orgel gespeeld. Met dit concert wil Orgelkring Druivenstreek meteen zijn jongste wapenfeit voorstellen.

De grondige revisie van de voorbije jaren heeft het orgel weer klank en kleur gegeven. En ook vinnigheid en accuratesse. Dingen die voor een muziekinstrument op de eerste plaats komen.

Maar toch, het oog wil ook wat. Wie nu naar het doksaal kijkt, ziet voortaan dat wat daar staat een orgel is. Immers, de voorheen ‘frontloze’ façade van het hoofdwerk kreeg een heus ‘pijpenfront’. En die pijpen zullen er niet alleen zijn ‘voor het oog’ maar als alles goed gaat, zullen ze tijdens het concert al meeklinken.

Organisten Wouter Verheyden en Michel Goossens zullen het orgel en de nieuwgekomen mogelijkheden met veel plezier laten horen.  

Het programma zal ook de 200-jarige César Franck in de bloemetjes zetten. Franck was Fransman in leven en werk, maar geboren Luikenaar. Met een eigen stijl en harmonisch palet, vormt hij een uniek hoogtepunt: in de muziek van de 19de eeuw, maar zeker voor de symfonische orgelmuziek.

Het wordt mooi. Wees welkom!

Gratis toegang.
Inlichtingen 02 687 77 23

Recent Posts
Contact Us

Laat ons een bericht. We antwoorden je zo snel mogelijk.

Start typing and press Enter to search