In Home

Orgels in de Druivenstreek laten klinken. Dat is al 30 jaar lang het devies van Orgelkring Druivenstreek. De regio telt algauw een 15-tal instrumenten, ieder met zijn  eigen context en geschiedenis. Met ieder zijn eigen klankwereld, zijn ze van klein tot wat groter ook zorg en aandacht waard.
Met vier concerten per jaar probeert de orgelkring die rijkdom in de belangstelling te brengen en voluit te laten klinken.  

Ziehier de concertkalender 2024:

zaterdag 20 april om 20 u. in de Sint-Niklaaskerk Ottenburg;
zaterdag 15 juni om 20 u. in de Sint-Jan Evangelistkerk Tervuren;
zaterdag 22 september om 20 u. in de kerk van O.L. Vrouw te Huldenberg;
zaterdag 2 november om 20 u. in de Kapel van Zavelenborre.

Zaterdag 20 april om 20.00 u. is het orgel van de Sint-Niklaaskerk van Ottenburg aan de beurt. Het zal bespeeld worden door Annelynn Ballieu, Michel Goossens en Johan Huvenne, organist van de kerk, die ter afwisseling ook zijn klavecimbel meebrengt.

De restauratie van het orgel door de firma Pels werd omstreeks 2015 afgerond. Het instrument draagt de kenmerken van het orgelbouwatelier van de familie Smets die tot laat in de 19de eeuw vasthield aan een barokke bouwstijl. Op dat gegeven zal het programma zich uiteraard afstemmen met muziek van onder meer G. Muffat, G.G. Nivers en J.L Krebs.

De mooie kerkruimte, mooie muziek op een mooi instrument, de gulle gastvrijheid van de kerkraad…wie dat alles nog niet geproefd heeft moet zeker eens komen. En wie er al eens was weet het zeker: hartelijk welkom in Ottenburg!

Vrije toegang.

Recent Posts
Contact Us

Laat ons een bericht. We antwoorden je zo snel mogelijk.

Start typing and press Enter to search